Untitled Document 

BRAECKMAN JENEVER erkend als streekproduct door VLAM.

Braeckman: van korrel tot borrel.

Reeds in de 16 de eeuw werd korenbrandewijn geproduceerd in onze contreien.Vlaanderen, en meer bepaald Oost-Vlaanderen, kent een rijke traditie in het distilleren van jenever. Dit is dan ook onze regionaal gedistilleerde drank.

De jeneverstokerij Braeckman, opgericht in 1918, is tot op heden nog steeds een familiaal bedrijf, met respect voor traditie en kwaliteit.

Braeckman graanjenever wordt geproduceerd in de Vlaamse Ardennen uit streekeigen graansoorten als rogge en gemoute gerst. Deze worden gemalen in de stokerij en samen met jeneverbessen verwerkt tot graanjenever. Er wordt gedistilleerd uit een ongefilterd graanbeslag met een dubbel distillatieproces zoals dit eind 19 de eeuw gebruikelijk was.

Het label "streekproduct" bevestigt onze verbondenheid met de streek der Vlaamse Ardennen alsook met haar traditionele waarden en gebruiken.

Onze graanjenevers "De Blauwe Duif", "Braeckman Oude Graanjenever" en "Oude Jenever Kiekendief" verkregen het label "streekproduct Vlaamse Ardennen" als erkenning van oorsprong, traditie en kwaliteit.

 

 
Braeckman Graanstokerij bvba, Berchemweg 61, 9700 Oudenaarde, tel. 055/30.08.88, fax. 055/30.08.92

Back