Untitled Document 

De historiek van een familiebedrijf


In 1918 zette Achiel Braeckman een handel in geestrijke dranken op. De stokerij en de jenever kregen de naam “De Blauwe Duif”. Deze jenever wordt nu nog, drie generaties later, volgens de oorspronkelijke receptuur geproduceerd.


Daarna werd gedurende vier decennia het bedrijf geleid door zoon Willy, die in dezelfde geest het productengamma verder aanvulde.


Vandaag de dag is Braeckman nog steeds een onafhankelijke jeneverproducent, waar het familiaal karakter en de ambachtelijke kennis een perfect jeneverproduct garanderen. Filip Braeckman staat sedert 1987 aan het hoofd van het bedrijf. Onder zijn impuls werd het gamma verder verrijkt met een aantal authentieke graanjenevers, vruchtenjenevers en edele likeuren. Met de bouw van een nieuwe graanstokerij in 1996, weet Braeckman de ambachtelijke traditie aan te vullen met hoogtechnologische verworvenheden. Zo kan van bij de selectie van de edele granen tot aan de botteling van het eindproduct nauwlettend worden toegezien op de kwaliteit. Het is deze kwaliteit, gekoppeld aan een rijke familietraditie van jenever distilleren, die een uniek product creëren.

Braeckman Graanstokerij bvba, Berchemweg 61, 9700 Oudenaarde, tel. 055/30.08.88, fax. 055/30.08.92

Back