Untitled Document 

 


Wat is jenever?

Wat is Braeckman jenever?

Jenever:

Gedistilleerde drank die wordt verkregen door aromatisering met jeneverbessen (Juniperus Communis) van ethylalcohol uit landbouwgrondstoffen en/of granen-eau-de-vie en/of granendistillaat... (Verordening EEG Nr. 1576/89)

M.a.w. de jeneverproductie kan zich beperken tot het versnijden (= verdunnen met water tot consumptiesterkte) van neutrale consumptiealcohol en het toevoegen van aroma’s en extracten. In de huidige tijd van mondialisering, waarbij internationale concerns direct of indirect ons leven beïnvloeden, wordt het steeds moeilijker het vertrouwen van de consument te winnen voor hoogwaardige producten met een eigen karakter.  Neutraal smakende producten worden in grote massa aangeboden, wat uiteindelijk tot smaakvervlakking leidt.  Nochtans was jenever oorspronkelijk geen neutraal product.  De productiemethode zorgde ervoor dat de smaak en het aroma van de gebruikte grondstoffen duidelijk waarneembaar waren in het eindproduct.  Dit in tegenstelling tot vodka, waarbij een neutrale smaak wordt beoogd.

Braeckman jenever:

Jenever waarbij het accent wordt bepaald door het gebruik van de eigen gestookte granen-eau-de-vie.>

Zuivere, edele granen, gemalen in onze stokerij vormen de basisgrondstoffen.  Na versuikering van het zetmeel en gisting wordt gedistilleerd volgens de authentieke werkwijze met distillatiekolom en alambiek.  De distillatie verloopt op zodanige wijze dat het graandistillaat het aroma en de smaak heeft van de gebruikte granen.

 

Braeckman Graanstokerij bvba, Berchemweg 61, 9700 Oudenaarde, tel. 055/30.08.88, fax. 055/30.08.92

Back